اصغر فرهادی برگشت + عکس / تا آخر عمر در ایران میمانم

اصغر فرهادی پس از بازگشت از پاریس در واکنش به شایعه مهاجرتش از ایران باردیگر تأکید کرد: من تا آخر عمر در ایران خواهم بود و فقط گاهی برای برخی کارها به خارج از کشور مسافرت میکنم.
به گزارش خبرنگار مهر، اصغر فرهادی کارگردان فیلم سینمایی “جدایی نادر از سیمین” نیمه شب گذشته در میان استقبال پرشور سینمادوستان و اهالی رسانه وارد فرودگاه امام خمینی(ره) شد تا برای اولینبار پس از دریافت جایزه اسکار پاسخگوی سوالات خبرنگاران دخلی باشد.
احمد میرعلایی؛ مدیرعاملی بنیاد سینمایی فارابی که به نمایندگی از جواد شمقدری؛ رئیس سازمان سینمایی به استقبال فرهادی آمده بود، در جمع خبرنگاران ضمن سپاس از حضور پرشور اهالی رسانه برای پوشش خبری این مراسم تأکید کرد: حتما در آینده نزدیک برنامهای منسجم بعنوان جشن استقبال ملی از ایشان برگزار خواهیم کرد که در حاشیه آن در یک نشست خبری اصغر فرهادی پاسخگوی رسانهها خواهد بود.

بهرغم این وعده از سوی میرعلایی اما خبرنگاران فرصت را غنیمت شمرده و اصغر فرهادی را در حلقه خود مخاطب سوالات مختلف قرار دادند. فرهادی درباره دلیل سفرش به ایران که از سوی یکی از خبرنگاران مورد سوال قرار گرفت، صراحتاً گفت: من به ایران سفر نکردم؛ بلکه آنجا که تا امروز بودم سفر بود! من به پاریس سفر کرده بودم و امروز به کشور خودم بازگشتهام.

متن تبریک استاد فرشچیان به اصغر فرهادی
محمود فرشچیان در پیامی موفقیت «جدایی نادر از سیمین» به کارگردانی اصغر فرهادی را در اسکار تبریک گفت.
به گزارش ایران ویج : در متن این پیام آمده است:
" هوالمصور"
هنرمند نام آور آقای اصغر فرهادی
با سلام و آرزوی توفیق روزافزون برای آن جناب،کسب موفقیت بزرگ فیلم «جدایی نادر از سیمین» که افتخار آفرینی و گشودن پنجره ی با شکوهی دیگر برای فرهنگ و تمدن غنی و ماندگار کشور عزیزمان ایران به سراسر گیتی است را خدمت ملت شریف، بزرگ و فرهنگ ساز ایران، شما و تمام دست اندرکاران و همکاران جناب عالی در تولید این اثر تبریک گفته و امید است پیوسته قرین توفیق و سرافرازی باشید.»


دلایل محبوبیت جهانی جدایی نادر از سیمین

در برقراری رابطه منطقی بین محبوبیت و اسقبال یک فیلم در فستیوال های جهانی و مبادلات سیاسی پس زمینه آن حرف و حدیث های زیادی وجود دارد.اصولا برخی از جشنواره های سینمایی دنیا به آثار ساخته شده جهان سوم، دیدی بعضا افراطی و جانب دارانه دارند و در این بین تعاملات سیاسی و منطقه ای در قبول و رد یک اثر سینمایی تاثیر مستقیمی دارد. اما هستند جشنواره هایی که بعد هنری اثر ارائه شده بر تعاملات سیاسی در آن ارجحیت دارد. حال در طول یک سال گذشته فیلمی مانند جدایی نادر از سیمین مورد اقبال اکثر جشنواره های سینمایی دنیا قرار گرفته است.
این استقبال که تاکنون در مورد هیچ فیلم ایرانی دیگری صورت نپذیرفته بود تا جایی ادامه داشت که جدایی… جایزه گلدن گلاب را ازآن خود کرد. این موفقیت آنقدر در سینمای ما بی سابقه بود که موج متفاوتی از تائید ها و تکذیب ها را در حواشی این فیلم به راه انداخت.عده ای این موفقیت را یک بازی صرفا سیاسی می دانستند و عده ای دیگر با رویکرد مثبت نگاه مضمونی فیلم را ستایش می کردند.


لیلا حاتمی بعد از اسکار در مصاحبه ی CNN
این یک خوشحالی بی نظیر برای تمام مردم ایران است

شبکه خبری CNN آمریکا پس از برنده شدن فیلم «جدایی» در اسکار هشتاد و چهارم، با تقدیر از این فیلم و نشان دادن صحنه هایی از فیلم و صحبت های فرهادی بعد از دریافت مجسمه طلایی اسکار، با لیلا حاتمی بازیگر نقش سیمین مصاحبه ایی کوتاه انجام داد. گزارشگر با تبریک به حاتمی برای دریافت جایزه اسکار، اولین سوال خود را چنین مطرح کرد که: شما در مراسم اسکار حضور داشتید. دوست دارم بدانم در زمانی که فیلم «جدایی» اسکار را دریافت کرد اولین چیزی که به ذهنتان آمد چه بود؟ حاتمی: “احساس لذت بخشی بود، خیلی خوشحال و هیجان زده شدم. بودن در این فیلم و عضوی از آن بودن برای من افتخاری بود و همچنین افتخاری بود که توانستم با اصغر فرهادی کار کنم. من واقعا خوشحالم”.
CNN: عکس العمل ایرانی ها از این جایزه چه بود؟ آیا با دوستان یا خانواده تان درباره آن صحبت کرده اید، آنها درباره این اسکار چه می گفتند؟
حاتمی: “آنها همه خوشحال هستند و به این جایزه افتخار می کنند. این اولین اسکار ما در تاریخ سینما است و برایمان خیلی مهم است و همه خوشحالند، بخاطر اینکه این فیلم یک فیلم خیلی خوب و صادق است. این یک خوشحالی بی نظیر برای تمام مردم ایران است.


جواب تند همسر داوود رشیدی خطاب به سلحشور

گفته های اخیر فرج ا.. سلحشور مبنی بر اینکه در جشنواره امسال فجر از یک ساواکی(!) تقدیر به عمل آمده بود با واکنش تند احترام برومند همسر داوود رشیدی روبرو شده و وی با نگارش یادداشتی خطاب به سلحشور به وی گفته شجاعت داشته باشد و ساواکی تقدیر شده در جشنواره را معرفی کند. متن کامل یادداشت برومند را به نقل از «بانی فیلم» می خوانید:
جرات ندارند نام ببرند
این آقای محترم{فرج ا.. سلحشور} در اظهاراتشان به مناسبت موفقیت یک فیلم ایرانی در اسکار و انتقاد نسبت به جشنواره و فیلم فجر ناگهان ادعا فرمودند یکی از کسانی که در جشنواره فیلم فجر از او تجلیل شده است ساواکی است…!ایشان حتی جرأت نکردهاند نام این شخص را ببرند، چون به خوبی میدانند ادعایشان از بیخ و بن غلط است… البته در یک اقدام شجاعانه آقای شورجه و آقای حسین زندباف را مستثنی نمودهاند.
آقای سلحشور کاش شهامت داشتید
حالا میماند آقای داوود رشیدی، آقای بزرگنیا و آقای زریندست. ای کاش آن قدر شهامت داشتند که نام شخص مورد نظرشان را قید میکردند تا ببینیم کسی که ادعای مسلمانی دارد چطور میتواند به شخصیتهای مورد احترام جامعه اتهامهای ناروا وارد کند. در حال حاضر ایشان مثل یک بچه شدهاند که هرچه میکنند و هرچه میگویند یک بزرگتر به ایشان تذکر نمیدهد. اول هنرپیشهها را مورد اهانت و تمسخر قرار میدهند. بعد به جامعه زنان هنرمند لقبهای فاخر عطا فرمودند….


با یک تغییر نسبت به لیست اولیه
فیلم های نوروزی رسما اعلام شدند
رقابت سیاسی ترین و تلخ ترین فیلم های سال در نوروز 91

سی نت: حبيب كاوش سخنگوي شوراي صنفي نمايش بعد از جلسه فوقالعاده روز ـ 17 اسفند ماه ـ شورا، گفت: از 25 اسفند ماه اكران فيلمهاي نوروزي آغاز خواهد شد كه در گروه سينماي "قدس"، "زندگي خصوصي" به كارگرداني محمدحسين فرحبخش به روي پرده ميرود و در گروه سينمايي عصر جديد فيلم "انتهاي خيابان هشتم" ساخته عليرضا اميني، اكران ميشود.
وي افزود: اكران "قلادههاي طلا" ساخته ابوالقاسم طالبي در گروه سينمايي "آزادي" قطعي شده اما شورا منتظر است تا پخش كننده اين فيلم مشخص و اعلام شود.
كاوش ادامه داد: همچنين فيلم "گشت ارشاد" به كارگرداني سعيد سهيلي تمايل به اكران در گروه سينمايي
آفريقا دارد كه البته هنوز قرارداد ارائه نشده و از بین گروه های استقلال و آفریقا فیلم "فيتيله و ماهپيشوني" به كارگرداني آرش معيريان در یکی از آن ها اکران می شود.
باید دید سرانجام رقابت جالب و عجیب فیلم جرح و تعدیل خورده و ممیزی "انتهای خیابان هشتم" که از آن به عنوان تلخ ترین فیلم چند سال اخیر سینمای ایران نام می برند با فیلم جنجالی "قلاده های طلا" که سیاسی ترین فیلم تاریخ سینمای ایران نامیده شده است در کنار فیلم سیاسی "زندگی خصوصی" و فیلم کمدی سیاسی "گشت ارشاد" و یک فیلم ژانر کودک و نوجوان یعنی "فیتیله و ماه پیشونی" در نوروز 91 به کجا خواهد انجامید.






"گلچهره" نامزد دریافت جایزه Remi شد

فیلم سینمایی"گلچهره" به کارگردانی وحید موسائیان نامزد دریافت جایزه Remi از چهل و پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم هوستن شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، گلچهره از آثار موفق سینمای ایران در عرصه بینالملل به شمار میرود که پیشتر در جشنوارههای متعددی حضور داشته و جوایزی از جمله جایزه بینالادیان جشنواره فیلم فجر، جایزه بهترین فیلمنامه جشنواره کیش، جایزه بزرگ جشنواره باتومی گرجستان و جایزه "رز قرمز" جشنواره جیپور هند را برای سینمای ایرا ن به ارمغان آورده است.
آخرین ساخته وحید موسائیان که در آن مسعود رایگان، لادن مستوفی، هدایت هاشمی، افشین هاشمی و حسین محب اهری نقش آفرینی میکنند همزمان با این جشنواره، در بخش اصلی دهمین جشنواره بینالمللی فیلم بوستون نیز روی پرده میرود.
فیلم سینمایی گلچهره روایتگر داستان اشرف خان صاحب سینمای کابل است که پس سقوط دولت کمونیستی نجیبالله و تسلط مجاهدین بر کابل میخواهد سینمایش را بازسازی کند اما یکپارچگی دولت دیری نمیپاید و جنگ های داخلی بار دیگر از خرابههای کابل سر برمی آورد و این جنگ به فیلمخانه ملی افغانستان نیز راه مییابد، جایی که تاریخ تصویری یک ملت در آن نهفته است.
چهل و پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم هوستن از 25 فروردین تا 4 اردیبهشت ماه (13 تا 22 آوریل) سال آینده در ایالت تگزاس آمریکا برگزار میشود.

افزایش قیمت بلیت سینماها از فروردین ۹۱
قیمت بلیط سینماها از فروردین ۹۱ شش هزار تومان میشود.

حبیب کاوش(سخنگوی شورای صنفی نمایش) در گفتگو با خبرنگار ایلنا با اعلام این مطلب افزود: در جلسه شورای صنفی نمایش افزایش قیمت بلیت سینما تصویب شد و به تایید ارشاد نیز رسید.
وی ادامه داد: براساس این مصوبه قیمت بلیت پردیسهای سینمایی از اول فروردین سال ۹۰ پنجاه درصد افزایش پیدا میکند و در پردیسهای آزادی، ملت، زندگی، جوان و فرهنگ نرخ جدید بلیتها در سال ۹۱، ۶ هزار تومان اعلام شده است. همچنین قیمت بلیت در سینماهای ممتاز ۴ هزار تومان، درجه یک ۳ هزار تومان مصوب شده است همچنین قیمت بلیت سینمهای شهرستانها نیز افزایش پیدا کرده است.
وی علت این افرایش قیمت را بالا بودن هزینه سینماداری و خدماتی که پردیسهای سینمایی ارائه میکنند اعلام کرد و افزود: افزایش قیمت بلیت سینماها از اول فروردین ۹۱ اجرا میشود ضمن آنکه سینماها همچنان میتوانند روزهای سهشنبه به صورت نیمبها بلیت بفروشند.

نگاهی به شیرین کیارستمی

زمانی از اریژینالیته، آوانگاردیسم ضدآوانگارد و طبیعی و متفرد و مستقل بودن جهان عباس کیارستمی سخن گفتم: از وجوه ناسازه وار آثارش، عدم قطعیت، سکوت، ساخت شکنانه نگریستن و قدرت نیروی غیاب و فضاهای خالی، خلأ که بیان ناپذیری را در راه بیانگری سازمان می دهد و نگاه او نمایش را برای ضدنمایش بدیع و یکه اش فراهم می کند و ما را به شستن چشم ها و نگریستن خود حیات و ارزیابی دوباره همه چیزها فرامی خواند و از تا انتها نو بودن حرف زدم.
و از این سان بی اعتنا به غرولند شبه روشنفکرانه و تفکر میانمایه بودن و همچنان به عناصر پایدار و معناهای ژرف در باشندگان و در هستی انسان، اعتماد داشتن و به راه خود رفتن! و زمانی از حکمت انباشت شده در فحوای آثار کیارستمی سخن گفتم ساتوری و دیده وری، چیزی که گویی مادرزاد او را با اصیل ترین گوهرهای پایدار و رازهای هستی معنوی شرق پیوند می دهد، گویی در اعماق آثارش یک نگاه غریب، قالی، دستگاه شور، موسیقی مقامی و بداهه نوازی، حافظ و سعدی، عین القضات و بیهقی، ذن و کاشیکاری را درآمیخته و نهان داشته است و در عین بهره وری از آن هم رهاست. زمانی دور، از جهان دیونیزیک/ آپولونی کیارستمی سخن گفتم که گویی همه پراکنده های گوهرین نیچه ای را اعم از دجال تا اراده قدرت، آنک انسان یا حکمت شادان از سپیده دمان تا غروب بت ها، گرد می آورد ولی از بیماری های نیچه ای، خود را می رهاند.


گلایه هاشمی از لیست فیلمهای نوروزی

سید جواد هاشمی با گلایه از لیست اعلام شده فیلمهای پیشنهادی برای اکران نوروزی معتقد است: این شیوه انتخاب فیلمهای نوروزی به اهالی سینما توهین میکند.
کارگردان فیلم سینمایی «آهوی پیشونی سفید» درباره لیست فیلمهای اکران نوروز بیان کرد: از این ۱۵ نامی که برای اکران نوروز پیشنهاد شده، معلوم است که سینماداران تنها ۵ فیلم که نامشان از ابتدا مطرح بود را برای اکران انتخاب میکنند، آیا واقعا دوستان فکر میکنند که اها
نظرات شما عزیزان: